Kviklån uden renter – er det så godt, som det lyder?

Et kviklån uden renter lyder for mange næsten for godt til at være sandt. Og det er da heller ikke, at alle kviklånene er helt uden renter i hele låneperioden. Formålet med denne artikel er at gøre dig klogere på rentefrie kviklån, så du ved, hvad du skal være opmærksom på.

Hvor længe gælder rentefriheden?

Det er kun gode kampagnetilbud, hvor der udbydes kviklån helt uden renter til førstegangskunder. Mange kviklånsudbydere kører i stedet med en rentefri periode på 30 – 60 dage. Det betyder derfor, at du ikke skal betale renter af kviklånet i de første 30 – 60 dage. Det er område hvor udbyderne konkurrerer hårdt, og derfor kan der være forskel på længden af kviklånets rentefrie periode alt efter udbyderen.

Hvis du finder et kviklån, hvor der ikke er renter for førstegangskunder, skal du være meget opmærksom på, hvornår lånet skal tilbagebetales. Det er heller ikke altid, at du får lov at låne så mange penge. Alt dette kan du blive klogere på i låneaftalen, inden du underskriver aftalen for kviklånet.

Vær opmærksom på skjulte gebyrer

Det er før set, at udbyderne forhøjer gebyrerne, hvis et lån markedsføres som rentefrit. Rentefrit betyder ikke gratis, og derfor vil der stadig være gebyrer på et kviklån, med mindre andet er beskrevet. Det er utrolig vigtigt, at du altid gennemlæser låneaftalen grundigt, så du ikke overser nogle gebyrer, der står med småt. Det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse.

Er der også afdragsfrihed på et kviklån uden renter?

På særligt kreditter reklameres der ofte med afdragsfrihed. Afdragsfrihed må endelig ikke forveksles med rentefrihed, da det er to vidt forskellige ting. Afdragsfrihed betyder, at du ikke behøver at betale af på kviklånet i en bestemt periode. Er der tale om et kviklån med afdragsfrihed, vil det typisk dreje sig om ganske få måneder. Det kan dog sagtens være de måneder, som gør, at du ikke får problemer med at betale af på kviklånet hos voreslån.dk. Selvom der er afdragsfrihed på et kviklån, påløber der stadig renter i perioden, hvor du ikke betaler af på lånet.

Det er sjældent, at der udbydes kviklån med rentefrie perioder og afdragsfrihed. Dette ses mest på kassekreditter, hvor der ikke altid er renter på et eventuelt overtræk i de første 30 dage. Selvom der ikke er nogen tvungen månedlig tilbagebetaling ud over minimumsrenten, skal du være opmærksom på, at der stadig løber renter på, og bruger du din afdragsfrihed for flittigt, vil kreditten hurtigt vokse.