Kviklån – Hvordan finder jeg det bedste?

Går du med overvejelserne om at tage et kviklån, men er du i tvivl om, hvordan du finder det bedste? Der er i dagens Danmark rigtig mange lånetilbud, og det kan som forbruger være meget svært at navigere rundt mellem de mange forskellige udbydere. Hvordan du smartest gør det, kan du blive klogere på her i guiden, hvor vi går i dybden med, hvordan du finder det bedste kviklån.

Ansøg altid flere steder

I Danmark er der rigtig mange udbydere af kviklån. Du ansøger om kviklån online, hvor du udfylder en ansøgningsformular. Typisk underskriver du ansøgningen med dit NemID, hvor du giver firmaet lov til at hente oplysninger om dig på E-skat. Her vil udbyderen have adgang til oplysninger om din løn, gæld og lignende. De fleste steder kan du ansøge om et lån på mellem 5 – 10 minutter, og du får svar med det samme.

Hvis du bliver du godkendt, får du tilsendt låneaftalen på e-mail med det samme. Hvis du ikke bliver godkendt, må du prøve lykken hos en anden låneudbyder. Det er gratis og uforpligtende at ansøge om kviklån, og når det ikke tager længere tid, er det nærmest dumt ikke at ansøge flere steder. Du får nemlig et meget bedre sammenligningsgrundlag, når du sammenligner tilbud fra flere udbydere af lån. Det bliver med andre ord nemmere at finde det billigste kviklån.

I din ansøgning skal du have grundigt styr på dine behov. Du skal nemlig kende dit rådighedsbeløb, så du præcist ved, hvor mange penge du kan afdrage om måneder. Dermed undgår du at havne i en uheldig økonomisk situation, hvor du ikke kan betale lånet tilbage rettidigt. En god metode til at finde dit rådighedsbeløb er ved at lave et budget, hvor du samler dine udgifter og indtægter. Når de er trukket fra hinanden, har du dit rådighedsbeløb.

Sammenligning af kviklån

Når du modtager dine lånetilbud, skal du i gang med sammenligne de forskellige tilbud med hinanden. Her skal du læse låneaftalen grundigt igennem og kigge på alle væsentlige satser som ÅOP, kreditomkostninger, tilbagebetaling, månedlige afdrag, renten, gebyrer og så videre. At kunne læse og forstå en låneaftale, kræver at du er rimelig godt inde i økonomiske begreber. Er du ikke selv det, kan du overveje at få en bekendt til at læse aftalen igennem for dig. Det vil være en stor hjælp, når det drejer sig om at finde et godt og billigt kviklån.